25.08.Zelení, Piráti a Vsetínské fórum jdou do voleb jako Koalice pro otevřený Vsetín

Koalice pro otevřený Vsetín, to je název společné kandidátky Strany zelených, Pirátů a občanského sdružení Vsetínské fórum, která se bude ucházet o hlasy voličů v říjnových komunálních volbách. “Právě otevřenost je to, co nám na Vsetíně chybí – ať už se jedná o větší otevřenost radnice, otevřenější komunikaci nebo otevřenost novým nápadům,” podotkl podnikatel a informační expert Michal Berg, který je lídrem kandidátky.

Jedním z cílů Koalice pro otevřený Vsetín je dodat nový impuls a nové nápady pro správu města. “Spustili jsme web www.napadyprovsetin.cz, kde prezentujeme některé z našich nápadů, kterými by šlo naše město vylepšit,” uvedl Petr Tkadlec z České pirátské strany, dvojka kandidátky. “Zároveň ale chceme vyzvat občany, aby na web přidali i své vlastní podněty a nápady, protože odpovědné vedení města by mělo občanům hlavně otevřeně naslouchat,” pobídl Tkadlec.

Vedle transparentnosti radnice patří k dalším prioritám koalice přívětivé a bezpečné město pro všechny obyvatele. “Prioritně je potřeba řešit rekonstrukci nádraží i nastavit takový rozvoj města, který nebude Vsetín ochuzovat o zeleň. Odpovědná radnice snad již nikdy nedovolí podobné škody a problémy těm, které vznikly například velmi nezdařenou rekonstrukcí náměstí Svobody,” řekl Tomáš Husa, lékař Vsetínské nemocnice a zástupce sdružení Vsetínské fórum, které se věnuje zejména ochraně městské zeleně. “Pro bezpečnost města je navíc velmi důležité omezení tvrdého hazardu v podobě hracích automatů,” dodal Tomáš Husa.

Na kandidátce Koalice pro otevřený Vsetín voliči dále naleznou lékaře Tomáše Petruželu, učitele Masarykova gymnázia Pavla Hrnčiříka nebo starostu vsetínského Sokola Radka Fojtíka. Zkušenosti ze sportovní oblasti přináší také ekonomka České unie sportu Šárka Pohůnková, sociální problematiku má v gesci Věra Podzimková, fundraiserka týdenního stacionáře Jitka. Průměrný věk kandidátů je 36 let.

“Na kandidátce jsou aktivní občané, za kterými je kus odvedené práce pro Vsetín,” prohlásil Michal Berg. “Organizujeme akce pro veřejnost, uklízíme město a vymýšlíme, jak jej zlepšit. Jsme aktivní v podnikání, kultuře i neziskových organizacích. Jsme přesvědčeni, že naše zkušenosti i energie mohou městu prospět i na radnici,” uzavřel lídr kandidátky.

Web koalice najdete na www.otevrenyvsetin.cz

Více informací: Michal Berg, 603 102 284, michal.berg@seznam.cz

Naše témata

Tesco Vsetín Hrací automaty Břidlicový plyn Veřejné prostory
Nesouhlasíme s výstavbou Hypermarketu Tesco na Ohradě. Naše argumenty a co místo něj a Podrobnosti o celém záměru. Město Vsetín nedostatečně reguluje hrací automaty.
Výtky k existující vyhlášce a další závažné informace.
Zamýšlená těžba plynu na Valašsku je velkou hrozbou pro životní prostředí.
Více informací, Výzva politikům
Vsetín má problémy s veřejnými prostory, neumí je rekonstruovat a komunikovat o tom s občany.
Náměstí Svobody, Panska zahrada

Komentáře: 1

• Marcela Nykodymová

Je příjemné, že jedním z cílů koalice je větší dostupnost sportu a kultury. Ale slyšela jsem to již tolikrát. Vždy před volbami. A potom to byl většinou jenom hokej a fotbal. Nic proti, ale dalších x tisíc lidí chce jenom tak někam jít, něco zkusit, nějak se protáhnout a pobavit. Věřím, že především pro ně tady budete, že především za ně se budete bít, aby nemuseli být jenom pasivními diváky fotbalu či hokeje. Protože všichni by měli mít svoje místo na slunci. Přeji nám všem, ať se to podaří.

Přidejte komentář